2018-12-16 18:33:39• hírek • Közlemény

Krisztusra hangolva, az Atya gyermekeként Nagyváradon

Nagyváradon a Salem Keresztyén Központban hangolódtak az ünnepre és az Eljövendőre a Királyhágómelléki Református Egyházkerület megjelent ifjai. A szombaton 11 órakor kezdődő eseményen a Szatmári Református Egyházmegyét ombodi és szigetlankai fiatalok képviselték.

A Krisztusra hangolva adventi ifjúsági alkalmat hetedik éve szervezik. Példaként szolgált a 18 éves kolozsvári Várom az Urat rendezvény. Azt szerették volna, hogy legyen egy hely és alkalom, ahol az ifjúsági együttesek meg is mutathatják magukat és főként egy olyan rendezvény, ahol ilyen formában is együtt dicsérhetik az Urat.

 

Egyre inkább kinővi magát a nagyváradi rendezvény is, több mint háromszázan regisztráltak. Mikló István Boldizsár szervező, nagyszalontai lelkipásztor hirdette az Igét és bátorította az ifjakat arra, hogy az Atyának ők nemcsak teremtményei, hanem gyermekei is lehetnek. Különbség van a kettő között. Az énekek, a különböző programok, imaséta, a lehetőség az elcsendesedésre, vagy  éppen a kézműves foglakozások is segítettek abban, hogy megtapasztalják a fiatalok vagy felnőttek, a résztvevők, hogy ez mit jelent.

 

Énekelt a bihari KRISZBI Band, az érmelléki DICS-ÉR Band. Debrecenből a Nagyerdei Zenekar érkezett. Őket a Csillagpont Ifjúsági Találkozóról ismerhették már a jelenlevők, mely július utolsó egész hetén jövő évben is megrendezésre kerül. A Krisztusra Hangolva Adventi Ifjúsági Nap az Szatmáron is több ízben szolgáló Élő Kövek Együttes története is egybeforrt, hiszen a Mike Pál lelkész által vezetett zenekar az eseménnyel egy időben alakult, így ők is hétévesek lettek. Ez alkalommal is gyönyörű adventi és karácsonyi énekeket adták az ünnepre készülőknek.

 

A rendezvény a 21. század kontextusába helyezte az üzenetet, a lényeget sikerült átadni. A keret más volt, mint a megszokott, de a tartalom eljutott a célközönséghez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: